A BBC tényszerű jelentése a hszincsiang átnevelő táborról (2)

翻译: Rosabona        评论&编辑: Jenny

匈牙利语: 永远的诺亚方舟

图片: International Development Society

BBC [Céljuk mindenkinek elpusztítása: az ujgur táborokban fogvatartottak azt állították, hogy szándékosan erőszakolták őket.]. A (2) részt a következőképpen fordítják le:

Mivel a CCP-ben szigorú korlátozások vannak érvényben az országban az újságírókkal szemben, lehetetlen teljes mértékben ellenőrizni Zia Udun nyilatkozatát, de az általa a BBC-nek átadott úti okmányok, valamint a belépési és kilépési nyilvántartások megerősítették történetének ütemtervét. A Xinyuan megyei (Kunes megye ujgur) táborának leírása megegyezik a BBC által elemzett műholdas képekkel, a tábor mindennapi életének leírása, valamint a bántalmazás jellege és módszerei összhangban vannak más korábbi fogvatartottak leírásaival.

A BBC meghallgatott egy hszincsianzi kazah nőt is, akit 18 hónapig vettek őrizetbe a táborban. Azt mondta, hogy kénytelen volt mezítelenül levetkőzni az ujgur nőket, bilincset vett fel, majd hagyta, hogy egyedül éljenek kínai férfiakkal. Azt mondta, hogy utólag ő volt felelős a szoba takarításáért.

Az a dolgom, hogy levegyem a derekuk felett a ruhájukat, és megbilincselem őket, hogy mozdulatlanok maradjanak. “Gurzila-Oir Khan mondta, és egyúttal keresztbe tette a kezét és a csuklóját a fején, és később megmutatta nekünk.” Akkor otthagyom a nőt a szobában, és bejön egy férfi – ők kívülről vannak. Kínai vagy rendőrség. Csendesen ültem az ajtó mellett, és amikor a férfi kiment a szobából, elvittem az asszonyt fürdeni. “

Azt mondta, hogy a kínai férfiak “pénzt költenek arra, hogy kiválasszák a legszebb fiatal foglyokat”.

Néhány ember, akit koncentrációs táborokban tartottak, leírta, hogy kénytelenek voltak segíteni az őröket, vagy büntetéssel sújtották őket. Oir Khan elmondta, hogy képtelen ellenállni vagy beavatkozni.

Arra a kérdésre, hogy van-e szervezett nemi erőszakos rendszer, azt mondta. – Igen, nemi erőszak.

Zia Udun elmondta, hogy néhány nő, akit éjszaka kivittek a cellából, soha nem tért vissza. Azokat, akiket visszahoztak, megfenyegették, és nem engedték, hogy a zárkában lévő többi embernek elmondják, mi történt.

Zia Udun szerint minden cellában 14 nő található, emeletes ágyakkal, vaskorlátokkal az ablakokon, mosdóval és földalatti WC-vel. Azt mondta, hogy amikor először látta, hogy a nő éjszaka kivette a cellából, nem értette, miért. Úgy gondolja, hogy más helyekre kerültek. Valamikor 2018 májusában – “Nem emlékszem a pontos dátumra, mert nem emlékszik arra az időpontra, amikor bezártak” – Zia Udon és egy húszas éveiben járó női rab, egy kínai férfihoz vitték éjjel maszkot viselt – mondta. Cellatársát külön szobába vitték.

Amint belépett, sikoltozni kezdett – mondta Zia Udon. – Nem tudom, hogy magyarázzam el neked, azt hittem, hogy kínozzák. Soha nem gondoltam volna, hogy megerőszakolják.

Az a nő, aki kihozta őket a zárkából, elmondta nekik Zia Udon nemrégiben történt vérontását.

Elektromos stafétájuk van. Nem tudom, mi az. A hüvelyembe illesztették és elektromos sokkokkal megkínozták.

Azt mondta, hogy véget ért az a kínzás, amelyet Zia Udun a sötét szobában első éjszaka átélt, és miután a nő fizikai állapota miatt ismét beavatkozott, visszaküldték a zárkába.

A lány ezután teljesen más lett, nem beszélt senkivel, némán, mintha transz lett volna, és bámult. – mondta Zia Udon. – A cellákban sokan elvesztették az eszüket.

Nem mondhatja el senkinek, mi történt, csak nyugodtan feküdhet le mondta. Ezt azért tették, hogy mindenki szellemét tönkretegyék.

Kommentár: Wengui úr egyszer azt mondta videójában, hogy a hszincsian emberek szenvedése leírhatatlan, túl sok embert öltek meg a CCP-k, napig pokolszerű világban élnek.

Több brit parlamenti képviselő és volt diplomaták egyszer arról számoltak be a BBC-n, hogy a felsorolt ​​bizonyítékok népirtásnak minősülnek.  Azt is szorgalmazta, hogy állítsák le a termékeket a hszincsiangi átnevelő táborokból.

Liu Hsziaoming, az Egyesült Királyság kínai nagykövete azonban a BBC tavalyi júliusi beszélgetős műsorában azt mondta, hogy “Hszincsiangnak nincs úgynevezett koncentrációs tábora”.

Trump lemondása előtti napon Pompeo amerikai külügyminiszter a CCP ujgurok üldözését “népirtásnak és emberiség elleni bűncselekményeknek” Jellemezve. Még Biden államtitkárjelöltjei is hangsúlyozták, hogy folytatják a kapcsolódó politikákat.

Pompeo nyilatkozatában felhívta: “Minden nemzetközi szervezetnek és az érintett igazságügyi intézményeknek együtt kell működniük az Egyesült Államokkal az elszámoltathatóság előmozdítása érdekében ezeknek az atrocitásoknak az elkövetői iránt.”

原文:

0
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

喜马拉雅巴黎七星农场

欢迎战友加入我们: https://discord.gg/mM4pXyJJAx Feb. 07